Naujienos - auto14a.lt
Аutomobilių nuoma iš patikimų rankų Klausimai telefonu: +370 670 63319
Opel Vivaro automobilių nuoma Keliaukite su didele kompanija. Opel Vivaro nuoma.
VW Touran automobilių nuoma Neaukokite erdvės vardan ekonomiškumo. VW Touran nuoma.
Mercedes automobilių nuoma Verslo klasė ir maksimalus komfortas. Mercedes nuoma
hyundai i30 automobilių nuoma Praktiškiems ir vertinantiems manevringumą. Hyundai i30 nuoma

Naujienos

Automobilio nuoma. Keletas patarimų šia tema

2015 - 02 - 04

Automobilio nuoma turi begalę privalumų ir vieną kartą tokią paslaugą išbandęs žmogus bet kada, jei iškils tam būtinybė, vėl tuo pasinaudos. Beje, po tokio sėkmingo karto ne vienas, praeityje pasinaudojęs automobilio nuoma, tiesiog nebenori pirkti savojo ir nuolat naudojasi ilgalaike automobilio nuoma, nes tai suteikia labai daug patogumų ir visiškai mažai rūpesčių.

automobilio nuoma O argi ne to siekiame kasdieniniame gyvenime, paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose?.. Apie tai, kokia naudinga ir kiek mums gali pasitarnauti automobilio nuoma, yra nemažai prirašyta, tai perskaičius belieka apsispręst, kokią auto nuomos įmonę rinktis. Tačiau kiekviena jų turi savų taisyklių bei nerašytų reikalavimų, kurie nuomos sutartyje galbūt parašomi pačiomis mažiausiomis raidėmis, tačiau realiai yra labai reikšmingi. Dažnai visu tuo ne itin domisi automobilio nuomą pasirinkę vairuotojai, o tai nėra pateisinama, su tuo ir patys sutinka pasirašiusieji sutartis, kai ištinka viena ar kita jiems nedėkinga situacija. Taigi detaliau pasigilinkime į automobilio nuoma užsiimančių įmonių teikiamų paslaugų sąlygas.

  1. Kai kur iš nuomotojų yra reikalaujama konkretaus užstato (kuris grąžinamas pasinaudojus nuomojamu automobiliu, beje, jis privalo būti nuplautas ir tvarkingas), o štai kitos įmonės prašo iš karto sumokėti visą nuomos sumą.
  2. Automobilius nuomojančiose įmonėse skiriasi reikalavimas dėl vairuotojo amžiaus ir patirties, todėl iš pradžių reikėtų atkreipti į tai dėmesį, jei esate visiškai neseniai įgijęs vairuotojo pažymėjimą. Pasirašant sutartį prašoma nurodyti laikiną automobilio vairuotoją, kuris bus atsakingas už mašiną nuomos metu. Taigi, jei ketinate nors trumpam leisti kitam asmeniui sėsti už vairo, tai turi būti leistina sutarties sąlygose. Ne visose įmonėse galimas papildomas vairuotojas, tad pasidomėkite tuo prieš nuomodami automobilį.
  3. Jei planuojate išsinuomoti automobilį trumpam laikui, verta pasidomėti, kokios įmonės ir kuriam trumpiausiam periodui tai suteikia galimybę. Nutarus vos keletui valandų pasiskolinti automobilį gali būti sunku atrasti tokią paslaugą suteiksiančią įmonę, nes dažniausiai minimalus mašinos nuomos laikotarpis – 1 para. Pasirašant nuomos sutartį verta atkreipti dėmesį į reikalaujamą automobilio paros ridą.
  4. Kiekviena įmonė stengiasi išlaikyti klientus ir kartais taiko patrauklias nuolaidas. Verta jomis domėtis, jei nuomojatės mašiną ilgesnį laiką, jei ketinate tapti nuolatiniu klientu ir kt. Savaime suprantama, galbūt nuomos įmonėje jums niekas ir nepasiūlys geresnių nei kitiems sąlygų, tačiau visuomet ne pro šalį jų pasiteirauti. Visai tikėtina, kad įmanoma sulaukti net to, ko galbūt nesitikėjote...
  5. Jei išsinuomojote automobilį ir manote, kad nuomos laikotarpiu galite važiuoti bet kur, tai iš tikrųjų neturite visiškos laisvės. Jei sutartyje pasižadėjote važinėti tik Lietuvos teritorijoje, pervažiuoti jos sieną šiuo automobiliu yra draudžiama.
  6. Reikėtų iš anksto pasidomėti, ar yra galimybė grąžinti mašiną ne toje pačioje vietoje, iš kur pasiėmėte. Kai kurios automobilio nuoma užsiimančios įmonės turi filialus kituose miestuose, todėl grąžinimo galimybė priimtina ir būnant kitoje mūsų šalies vietovėje. Beje, yra įmonių, kurioms mašiną galima atiduoti ir kitoje šalyje, nors paimta ji Lietuvoje.
  7. Nors automobilį išsinuomojote visiškai techniškai tvarkingą, tačiau juo važinėjant ilgesnį laiką galimi bent jau menki gedimai (beje, niekas nežada, jog kelyje nepasitaikys ir rimtesnių). Taigi rinkitės tokią auto nuomą siūlančią įmonę, kuri iškilus tokiai problemai suteiks visapusišką pagalbą ištisą parą. Nes jei pasirinksite su ribotu darbo laiku, nakties metu būsite priverstas pats rūpintis visais nesklandumais.
Prisijunk prie mūsų: auto14a.lt Facebook'e auto14a.lt twitter'yje